on Saturday, November 13, 2010

Ak xtau kenapa, arini cuaca panas giler n ak rase rimas giler. So, ak xde mood sgt nk crita benda2 baik. Ak nk cakap satu benda, ak pantang sgt ngan ‘anda2’ yang talam dua muka nie. Ak benci sesangat ngan org yang mcm nie. Ok, bagus la ak anggap ‘anda2’ nie org baik, bijak n sumer tp sayang skali, maybe org ingat ak pandang org sebelah mata kot. Being a good guy sometime fuck jgak sbb ak xdapt respon yang same kan? (ak bukan baik sgt pun sebenarnya) So, ak try the best dh nk satisfy semua org tp apekan daya, bukan sumer org suka kan. OK fine, bukanlah satu yang pelik kalu ak buat sombong nnti.

Erm, bercakap sal penggunaan bahasa rojak n lil bit latin (or maybe just a few words). Salah ker kalu ak nk cakap cm2, ak mmg xpandai sgt sal linguistik2 nie. So, jgn harap la ak nk campur2 byk bahasa. Tp at least ak expresskan sape ak yang sebenar. Owh, ‘anda2’ xske ak buat cm2. Sah2 butuh! Pegi jauh2 arr, ak xbleh kawan ngan org cm2 lorh. By the way, ak blaja sikit2 bahasa tu sebab ak minat bahasa tu. Tp kalu nk master tu mmg ak xde mase la. Ak bukan budak linguistic, ak blaja bahasa computer jer (programming). Tahniah la sebab lu mmg budak linguistik (kalu bukan pun still seorg manusia yang blaja human language) kan, so lu mesti lagi advance ngan bahasa2 kan, bahasa rojak lagi lah kan? Ak tau, BM ak x OK, BI ak x OK, Latin ak x OK, Arabic ak x OK, even Melanau pun ak x OK. Ak xde kemahiran berfikiran otak kiri nie. But remember, I tried my best to learn languages. Tp kalu ak dlm proses pembelajaran pun ‘anda2’ xleh nk terima, mcm mane org nk kick start ngan maju kan? Bukan ak xleh nk terima nasihat. Tp apekah ‘anda2’ sedang menasihati atau menjadi telam dua muka, n mengutuk org??? check semula k. Rujuk pakar kaunseling yek. Nk bagitau satu perkara jer, sorg kawan ak nie BI ye bagus jgak, tp ok jer cara ye perbetulkan ape yang ak salah, nasihat ak n berbagainye. Even ye xde la special sgt dlm range ak, tp ak respect ye le lebih dari ‘anda2’ but dye xde la ye nk brag mcm ‘anda2’ kot? Kalu korg rase ak je la yang brag sal benda alah nie… (not ur fault pun kalu ‘anda2’ nk brag sbb ‘anda2’ kan “…know more than I do”)

Manusia mmg mcm nie, dh ble ye rase ye hebat sangat so, rase lagi Maha la kan? Erm, ak salute ‘anda2’ in term of knowledge yang ko ada, tapi kalu bab respect tu, ak mmg xde la nk pandang ‘anda2’. Lantak arr ko nak cakap ak ape, tapi dh kalu ko xsuke bace blog ak, xleh tgk ble ak ‘brag’ atau ape2 jela ko nk cakap, ape kata ko xyah tgk atau bace, atau tekan pun link blog ak? Senang hati semua org; ko x dosa, ak pun xdosa kan. So, kalu empunya badan tu, kalu '”terbace” blog ak yang hampeh nie kan, setakat nie je la ak kenal ko, cukup la, ak pun xnk arr mencemuh2 org sbb ak pun xperfect. Tp, kalu setakat kau nie, xjumpa pun boleh hidup. Lagi bahagia ade la. Tp ak xtau la ape yang ak buat smpai ade org hate ak cmni kan, ak xtau kat mane salah ak. Sudah la. Stop la. Kalu ‘anda2’ sumer rase xleh nk duk dlm linkungan ak, sila2 la remove diri anda dari friendlist FB ak. Ak xnk remove sebab ak bleh lagi kot nk anggap u people mcm dulu, (before I know everything). Plus, ‘anda2’ pun xleh tgk gmbr2 ak yang nmpk agak ‘gay’ pun. Tp ak recommend la ‘anda’ to stay away jela sbb ak mungkin akan xsuka ‘anda2’. Seriously, bila dh timbul rase benci tu, susah kot nk padam, mcm api Amateratsu gitu…You make my life dull again doe. Best way is to remove yourself from my friendlist by ur own. Kalu ko mempertikaikan kenapa ak yang x remove ‘anda2’ sendiri, well then ak nk cakap cmni jer. Kalu korg yang x suka ak kenapa ak yang perlu remove utk korg, buat la sendiri. Korg punyer FB korg punyer hal. Jgn sabit ngan hidup mati ak. And one more thing. Nothing change pun kalu korg wujud atau xwujud dlm friendlist ak. Yg berubah cume bilangan friends ak ngan korg jer. Korg nie mcm air pant*t, dirembeskan (ada) cuma utk lubricate jer time tuh…

Ak xtau la cmne, tp mood ak hancur giler ngan ‘anda2’ sumer. Kepercayaan, intention and whatsoever… sumer hancur luluh, mmg hilang lorh. Ak xnk la terbawa2 sgt ngan benda alah cmni sbb ak tetap ak. Ak rase ape yang pernah ak jadi kat matrix tu kekadang lebih baik daripada skrg. Ape yang ak rase sbg ‘perubahan’ yang ak nk capai mase kat University mcm satu failure mission. Laen kali ble ko nmpk ak, ingt OK yang ak xpandai sgt cakap Melayu, Melanau, Inggeris, Arabic, Latin, Cina and/or Tamil. ‘Anda2’ jgn bercakap ngan ak tau sbb myb ‘anda2’ xpaham pun ak kan (Mungkin entry nie pun ‘anda2’ xpaham sbb ‘anda2’ terlampau expert kan dlm bahasa)??? Yeah, ak xde ability itu. And ak tau ak xde la perfect mane. Every moments, ak rase ak semakin kehilangan ‘Friends’, ak tak tau sama ada ak sendiri atau ‘anda2’ yang menyebabkan situation nie utk terjadi. Patut lah ak nie susah giler nk percaya org, mmg susah dan teramat susah. Ak dah hilang kepercayaan kat sumer org, especially ‘anda2’.

Mungkin pelacur2 lagi jujur kot dari ‘anda2’. (Juz kiddin’ but seriously). Pastu kalu korg rase dh perfect, bleh la apply borang F kat langit ke-7 nk jadi dewa Bahasa k??? Mintak profession yang betul tau, “Dewa Bahasa yang memusnahkan kepercayaan org”… Bleh la mulakan kerja menyesatkan pemikiran org, mungkin lagi teruk dari Illuminati kot. Klu xtau Illuminati, pegi la rujuk mane2 artikel. No problem la kat korg kan utk paham sebab korg dh expert sal bahasa2 kan… TEEHEE (last 6 statements ni specially pointed to ‘anda2’ di atas, bukan org lain). And to the one yang membuat statement '”we know more than you do” tuh, then u are the perfect candidate utk jadi Dewa Bahasa tuh… Selamat maju jaya dlm men’apply’kan diri jadi dewa tuh OK… Kalu rase nk jadi lebih ‘advance’ dari dewa bahasa, sambung Master, then pepandai la negotiate. Ak nie xde la kuat sangat iman, org susah plak tuh, so jgn la buat lebih byk dugaan kat ak. Tp tahniah la sbb dh ruin kepercayaan ak kat kau. Xde yang lebih teruk dari kehilangan ‘people trust’… Tp, kau kan Miss Perfecto, so salah satu sifat yg xde dlm manusia biasa ialah PERFECT. Then, kehilangan satu kepercayaan is not a big deal kat kau kan???!

Well then, SAYONARA, ADIOS FRIENDS (ak tau nie jer dlm Japanese n Espanol)…