on Monday, January 31, 2011

Hi guys… Sorry xdapat update blog slalu cuz mmg busy nk mampus lately. Post kali nie confirm cover lebih kurg 6 blog post. X caye? Continue la reading. This is the last day in January and it would feel incomplete kalu ak x citer sal event and celebration yg ak pegi. Lately, ak mmg selalu pegi cultural show (nk 1Malaysia katakan, hahaha) Well actually, I had been invited by my Chinese and Indians friend to join their celebration… Saje2 jer nk datang, nk hilangkan stress kan. Siap ad nk bagi tiket free tuh. So, wht kind of cultural celebration yg ada dlm bulan nie??? Well, we have a Pesta Ang Pow, Lion dance, Ponggal and everything. I dunno why but I love to attend some event. Tp ak x manage la nk pegi semua event tu. Ak nie satu jer, xklon2 lagi. So, mmg susah la skit. Tp I try my best to show up myself kat event2 yg ak nk pegi. Bukan cutural event jer, so do musical, environmental and college carnival…

January 15:
Pergh! ad Roadshow Ferrari ngan Lamborghini kat Kolej Keris Mas. Actually diorg ad college carnival, so, mmg layak la diorg buat event cm2. Yg xmenahannye, kul 10AM, ad la around 15-20 hot cars yg pusing UKM, and for sure diorg show off kat Pendeta Za’ba Student House. X sah kalu dorg x bawak kreta2 tu kat kolej musuh!!! Ahahaha, JK.. Sayang skali ak x sempat nk pegi KKM college carnival sbb ak sibuk handle JMC 2nd Meet-Up and bagai la. Well, at least ad la jgak ak tgk kreta tu kat KPZ, so no need la ak pegi carnival at Keris Mas itself la.

January 16:
Ada Environmental Carnival kat Ibu Zain International Students’ House. Nak sangat pergi tp malas nk naik bas malam2. Assignment byk sgt (padahal FB jer but still buat assignment k). Teringin sgt nk dengar forum sal alam sekitar. Well, xpe la… As long we all have some awareness about environment. Well, kalu pegi sane, tp praktik satu haram pun x, baek la ko tido kat bilik… Pastu datang mimpi hantu sampah, baru padan muka… (Ingat x iklan alam sekitar yg made in Malaysia dulu? Walaupun animation kurg, tp mesej dier bermakne per) So, nk nasihat skit kat korg sumer, if you guys buy something at grocery store/daily store ker, kalu benda yg skit2 bleh pegang or lekat dlm beg tu, xpayah la guna plastic. Small effort but make a big changes, u know…

January 17:
Pesta Angpow… Pergh, this is quite a spending la. Beli tiket 10MYR. Agak mahal tp sbb nk pegi tgk, so ak beli la jgak… This one mmg I attend la (10 ringgit kot, xpegi mmg ‘what a waste’ la) So, I got there with some friends from Indonesia (Yogi and Gagah) and from Malaysia (Jess and Afiqah). Cehh, ak introduce budak Malaysia mcm ak bukan Malaysian plak, jajaja (tulis ‘hahahaha’ pun dh jadi ‘jajajaja’ – Mexican punyer style) So, masuk dlm tu mmg OK la tp obviously, mostly Chinese la. Well then, there is a Lion dance competition and basically, ak xnmpk motif storyline dier but then ak tau la it’s all about the moral value yg diterapkan oleh Chinese. Pergh, part yg ak nk citer nie sumpah panjang jgak la and buatkan ak tersenyum sorg diri. Before tht, I wanna share wit you guys a opening ceremony video. Check below OK…

Tiket yg worth 10MYR yg agak mahal tu agak berbaloi jgak la kat ak sbb pelbagai dramatic action berlaku, menyebabkan ak berada dlm keadaan teruja yang amat sgt. First, Lion fall down. I repeat, Lion fall down. Pergh, mmg senyap DECTAR tgk aksi tuh. This cause a lil bit loss in marks but their bravery (sanggup lagi bangun and continue dance tuh) mmg cover up markings la. 5 org judges kot, kiri kanan depan belakang, everyone watch the steps!

Kedua, aksi yg dapat rating dramattica dari Dean Nazmuddin. Aksi pokok kena seru jadi angel. Mase tuh, ad la action Lion melompat jurang. Mendaratnya Lion tu kat sebelah, trus bergoyang prop (stage). Mase Lion tu nk lompat balik ke seberang sana, sorg brother yg duk dlm pokok nie xtahan tgk ‘kejatuhan’ team mereka, so dier pun mengoyakkan prop pokok (dier jadi trunk pokok tuh) and trus menahan stage tu drpd collapse. Pergh, sumpah dramatic. (Ak sayang tiket tu smpai ak simpan kot). Nnti ak letak gmbr tiket tuh dlm entry nie.

Ok, so ak nk citer plak sal side-show plak. Mula2 ad show tarian Melayu tradisional oleh ARTISUKMA (errk!). Then ad persembahan dari Chinese girls… Ak xingt dh ape name dance2 yg diorg buat tu but then I know there is 2 set of dance shows from girls. Hah, Wushu! Part nie la yg ak favret and yg ad 2 favret people. Small Wushu kid & Gaga Wushu guy!!! (Pepandai jer gelar org) Yg Small Wushu kid nie sumpah kecik skaly among his other friends. Pergh tp cara dier back-flip, main pedang and stop-style etc mmg buatkan ak terpegun, komfem xpandang sgt org laen dh. Ingt nk mix FB dier? Sape tau FB dier, suggest dier k, hahahaha (Motif : saje buat pelik)

Pastu sorg lagi, Gaga wushu guy. Kenape ak panggil dier Gaga? Sbb dlm byk2 friend dier yg buat face-painting, dier sorg jer yg ak nmpk mcm buat bolt kat mate dier, hahaha. Tp Lady Gaga mane pandai main Wushu (kott??) But then, action dier mmg cool and style giler2 lah. Agak WOW factor! OWh, hairstyle dier cool jgak. Hahaha, I know dier la yg terbaik, kalu x kenapa ad satu part show tuh, dier sorg jer kuar… Great job dude…
Owh, in the end, ad la show Lion dance yg illuminated punyer. Guna UV light nk nmpkkan singa tu illuminate in the dark. Ad vid nk share kat bawah nie. Sbb malas nk citer panjang2,so ak bagi la korg tgk vid nie…

January 23:
Pesta CNY at Kolej Pendeta Za’ba. Wow, almost the same with the one that I attend before but college-wide punyer event.  Erm, ak xdapat pergi sbb ape pun ak xingt dh, tp ak turun jgak arrr, sbb nk makan kan. Pastu nmpk diorg pasang pyroworks… Pergh, mmg mcm kat resort arr ak mase tu. duk kat Pusat Kemudahan, ber’background’kan fireworks. Mmg cool giler arrr. Nie gmbr lepas bunga api (xnmpk bunga api, tp bukti ak trun beli burger – xde kaitan!)
Snapshot_20110123_5

January 24:
Mase nie ak pegi dengar talk oleh Microsoft representative kat auditorium Microsoft, Level 29, Tower 2 KLCC. Citer psal cloud computing, Windows Azure. Since we all mostly involve dlm 2011 Imagine Cup, mmg kena jgak la join event cmni, tambahkan ilmu… Ak ske konsep office diorg. And Not to miss, air Milo Microsoft. Mmg sedap la lebih2 lagi kalu tmbh extra creamer. Buih susu jadinye. Yg paling best, dapat makan Pizza Microsoft (Saje jer letak name Microsoft tu sbb diorg treat us. Padahal Pizza Hut jer). Sempat la round KL skit, Pavilion n Suria KLCC. Kes nk citer nk bagitau jer, lidah ak n lelangit ak koyak sbb makan Yee Mee ngan sup telur. Sumpah berair mata ka tahan sakit. 3 hari lidah ak fault to operate ngan baik… Kat bawah nie gmbr ak yg slack skit (tukang amik gmbr nie tinggi orgnye) so ak nmpk teramat rendah dlm gmbr tu, but in reality, I’m 1.6m OK!

January 29:
Konsert Diraja UKM 2011. Wah, jgn sebut la, allergic rase sbb ak xdapat pegi. Nk buat cmne tiket bas on tht time, kul 9PM plak tuh. Komfem xbleh pegi. Baru nk attend event yg grand skit. Xpe, laen kali ad lagi. Next time la plak… Anyway, mesti joy punyer dapat dengar orchestra kan???! Rugi2…

So tu jer la review skit (sikit ape, kena scroll down jgak. Tipu korg kalu bace xpelu scroll down?!) pasal event2 menarik sepanjang January 2011. sorry arr for making this a long post juz to fit 6 sub-post. Qada’ masa blogging kan…? Anyway, I have a good times on the first month in this 2011. Bajet nk pegi sumer mcm la ak nie PM ker, org besar UKM ker… Lol. I’m just nobody tht love to see everything… Kan2? Tht all, thanks sbb rajin membaca sampai ke tahap nie… Chooy la sgt ^^